Saját márkák

Kiemelt termékek

Panther S3 SRC HRO bakancs

Polikarbonát orrvédelemmel és Q-flex szövet átszúrás elleni talpvédelemmel

25 550 Ft

bruttó

Goliath

ESB5620D

3 840 Ft

bruttó

Szintetikus kesztyű EX® 120.4291

MacroSkin Pro®, nylon, béleletlen  

1 385 Ft

bruttó

Hogyan válasszunk védőszemüveget?

A különböző követelmények megfelelőségét a gyártóknak tanúsítani és jelölni kell. Külön jelölik a szemüvegkeret típusára és a látómező típusára vonatkozó tudnivalókat, amit a kereten, valamint a látómezőn is feltüntetnek.

A kereten található jelölések: a gyártó neve, szabvány száma (MSZ-EN 166), felhasználási terület, mechanikai ellenállás jele (F).

A felhasználási területeket számok jelzik: 3 = folyadékok, cseppek, 4 = nagyméretű porszemcsék, 5 = gázok, finom porok, 8 = villamos ív, 9 = meleg, szilárd anyagok és fémolvadók.

A látómező típusának jelölése a következő: szűrőképesség 2 és 3 = UV sugárzás, 4 = IR sugárzás, 5 és 6 = napszűrés védelmi osztályt, 1,2 és7 közötti számok jelzik, a védelmi osztályt. Az optikai osztályt 1-es = állandó viselet lehetséges, 2-3-as = alkalmankénti viselet lehetséges.

,,F” a mechanikai ellenállás jelölése, „K” apró részecskék károsító hatásának jele, ,,N” páramentesség, ,,R” az IR sugárzáselleni védelem jele.

A mechanikai ellenálló képességet az ütközés mértéke határozza meg. Nagy, közepes és gyenge energiájú ütközés lehet, amit A-B vagy F betűvel jelölnek.

A gyártók vásárlói tájékoztatóban is nyilatkoznak a szemüveg tulajdonságairól feltüntetve, hogy a szemüveg milyen általános és speciális más követelményeket támasztő szabvány előírásainak felel meg.